Hop til indhold
The Animation Workshop, TAW – VIA University College. Foto: Andreas Bang Kirkegaard.

Viborg er udpeget som Nordens første UNESCO Creative City inden for Media Arts og som den blot anden UNESCO Creative City i Danmark efter Kolding (Design). I Media Arts-kategorien placerer Viborg sig i selskab med 16 andre globalt visuelt førende byer som Austin, Toronto og Tel Aviv.

UNESCO-udnævnelsen er en blåstempling af, at Viborg på det visuelle område har en styrkeposition i verdensklasse. Den en fornemme udnævnelse markeres i både København og Viborg ved to arrangementer for nøgleaktører på det kreative-visuelle område i Danmark. Ved begge arrangementer sættes der fokus på, hvordan UNESCO i samarbejde med kreative aktører og danske byer kan sætte kreativitet på dagsordenen som strategisk faktor for en bæredygtig udvikling. Herudover markeres UNESCO-udnævnelse blandet andet ved en større visuel projicering i Viborg og en UNESCO-børneplakatkonkurrence for Viborg Kommunes Folkeskoler.

"Som kreativ by har man en særlig privilegeret og forpligtende platform til at formidle UNESCOs kerneværdier som uddannelse til alle, ytringsfrihed, demokrati, beskyttelse af kulturarv og ligestilling. Viborg integrerer kultur og kreativitet i lokale udviklingsplaner og strategier og bruger konkret animation til f.eks. at fremme deltagelse i uddannelses- og kulturliv, også blandt udsatte grupper. Det er en meget inspirerende tilgang” udtaler Anna Enemark, General sekretær i Den Danske UNESCO-Nationalkommission.

Kontaktpersoner Viborg UNESCO Creative City

International og UNESCO projektleder Henrik Holmskov
5hh@viborg.dk
23645426

Henriette Svenstrup Projektleder for Animation
UNESCO medarbejder
henje@viborg.dk
87878618