Hop til indhold
Foto: Camilla Winther. Prismodtagerne af den danske L’Oreal-UNESCO pris fra 2019 sammen med H.K.H Prinsesse Marie, protektor for UNESCO.

For Women in Science-prisen (L'ORÉAL-UNESCO prisen) i Danmark hædrer særlige talenter med en pris på 110.000 kroner. Tre aktører står bag prisen: L’Oréal, Videnskabernes Selskab og Den danske UNESCO-nationalkommission. De har en fælles vision om at fremme ligestilling i forskningens verden. De tre aktører leverer også medlemmer til det bedømmelsesudvalg, der afgør, hvem der skal have priserne.

Kvindelige rollemodeller

En målsætning for prisuddelingen er at få gode rollemodeller blandt kvinder i naturvidenskabelig forskning frem i lyset og at tiltrække flere kvinder til netop de naturvidenskabelige fagområder.

Siden 1998 har L’Oréal Fonden sammen med UNESCO arbejdet på at fremme kvinders videnskabelige karrierer ud fra en overbevisning om, at videnskab skal trække på alle talenter. Verden har brug for videnskab. Derfor har videnskaben brug for kvinder. I løbet af de 21 år programmet har eksisteret, har det støttet mere end 3.000 unge forskere.

Den danske UNESCO-nationalkommission vil støtte, at flere kvinder vælger forskningsvejen. L’Oréal- UNESCO-priser til unge kvindelige forskere er en anerkendt model, der skal udvikles, herunder mulighederne for at indgå samarbejde med andre UNESCO-koncepter

Årlig prisuddeling

Hvert år modtager 15 unge kvindelige forskere L’Oréal-UNESCO For Women In Science International Rising Talent-priser. Det foregår ved en ceremoni i UNESCO’s hovedkvarter i Paris. Der er hvert år mere end 100 nominerede fra hele verden, og danske forskertalenter har indtil videre taget tre priser hjem.

Sidst opdateret: 12. august 2021