Hop til indhold
Møn UNESCO Biosfæreområde.

UNESCO Biosfæreområder er natur i verdensklasse. De er kendetegnet ved varierede landskaber med en rigdom af sårbare og truede dyre- og plantearter. I et biosfæreområde er samspillet mellem menneske og den levende natur samt biodiversitet i fokus.

Møn og de omkringliggende øer er - som det første og foreløbigt eneste - sted i Danmark - udnævnt til UNESCO Biosfæreområde. Området på Møn samler mange forskellige aktører i et lokalt fællesskab, og der opstår nye netværk og samarbejder som følge af udnævnelsen. Der findes globalt set 686 UNESCO Biosfæreområder.

Biosfæreområdet samler mange forskellige aktører i et lokalt fællesskab, og vi får skabt nye netværk. - Lars J. Larsen, Foreningen Historiske Planter

For at blive et UNESCO Biosfæreområde, skal man godkendes af UNESCO's program "Man and the Biosphere". På Møn har man nedsat et sekretariat, og kommunen har vedtaget en flerårig strategi for arbejdet. Der er også lavet et ambassadørnetværk med frivillige og et erhvervsnetværk for virksomheder, så alle arbejder sammen om eksisterende og nye projekter.

Sidst opdateret: 13. juni 2022