Hop til indhold

Formand for det europæiske journalistforbund.

Repræsenterer medieområdet i nationalkommissionen. Medlem af forretningsudvalget.

Danmarks repræsentant i UNESCO’s program for medieudvikling og journalisters sikkerhed (IPDC).

Uddannet journalist.  

Hvad er din mærkesag i UNESCO?

  • Min mærkesag er udvikling af frie og uafhængige medier, sikkerhed for journalister, og at medlemsstaterne i UNESCO betingelsesløst bakker op om pressefriheden. Det er også hovedessensen i det arbejde, jeg er med til at udføre for Danmark i IPDC (The International Programme for the Development of Communication), som er UNESCO's mediestøtteprogram. Jeg vil være med til at sikre dansk opbakning til dette vigtige internationale arbejde.

Hvad kan du med din baggrund og erfaring bidrage med som medlem af nationalkommissionen?

  • Med erfaring fra tre årtiers organisationsarbejde i Danmark for journalistik og medier samt internationalt arbejde på samme område gennem 20 år kan jeg bidrage med ekspertise og et stort netværk, så UNESCO Danmark kan blive en stærk medspiller på medieområdet. Jeg vil også bidrage til tværgående arbejde, hvor samarbejde mellem uddannelse og medier er oplagt, når det gælder medie- og informationskundskab.

Hvad skal der efter din mening til, for at kommissions arbejde bliver en succes?

  • Succesen ligger i resultaterne, og dem skal vi fortælle om. Vi skal i bedre dialog med regering og Folketing og have deres opbakning til UNESCO's internationale arbejde. Vi skal fortsat have en tæt dialog med de mange UNESCO-enheder på skolerne, sites som verdensarv, biosfæreområder og geoparker samt række ud til de organisationer, der har berøringsflader til UNESCO's arbejde. Endelig er der kontakten til borgerne i bred forstand, og her skal vi i medierne fortælle de gode historier, når de opstår. 
 
Sidst opdateret: 20. juni 2024