Hop til indhold

Formanden for Den danske UNESCO-nationalkommission, Elsebeth Gerner Nielsen, glæder sig over beslutningen om den øgede støtte:

”Nationalkommissionen har gennem længere tid arbejdet for at få bidraget til netværket øget. Med denne handlingsplan får Verdensmålsskolerne en økonomisk forstærkning som er et væsentligt bidrag til realiseringen af verdensmålene. Det er med til at sikre, at børn, unge og voksne er klædt på til at mestre de store forandringer, vi står over for, og har de kompetencer, som de bæredygtige løsninger forudsætter,” siger hun.

Den danske UNESCO-nationalkommission opfordrer regeringen til yderligere tiltag, der kan hjælpe udviklingen på vej: En national strategi for bæredygtig uddannelse og dannelse på tværs af ressortministerier inden for undervisning, uddannelse og voksen- og efteruddannelse samt en grøn uddannelsespulje.

”Det økonomiske løft er en særdeles velkommen anerkendelse af netværkets skoler. De arbejder kvalificeret med at gøre elever og studerende klogere på de mange globale udfordringer, med håbet i behold. Derfor tiltrækker netværket stadig flere, fra grundskoler, gymnasier, erhvervsuddannelser til efterskoler og professionshøjskoler – ja, selv daginstitutioner er begyndt at spørge, om de må være med. Det siger noget om behovet, og med det ekstra tilskud kan vi nu optage flere medlemmer i netværket, udvikle indsatsen og samtidig holde et højt kvalitetsniveau,” siger en glad Poul Erik Christoffersen, national koordinator for netværket.

Læs regeringens handlingsplan (fm.dk) (pdf), hvor UNESCO verdensmålsskoler er med som eksempel på verdensklasse undervisning i Verdensmål. 

Læs mere om netværket af danske Verdensmålsskoler (unesco-asp.dk)