Hop til indhold

Til paneldebatten blev der sat fokus på vigtigheden UNESCO’s arbejde i dag, og relevansen af UNESCO’s bidrag med at sikre, at fredsprojekter i dag suppleres med tværfaglige indsatser om bl.a. bæredygtig udvikling.

Paneldebatten understreger aktualiteten i det forsatte arbejde i UNESCO. Samtidig bidrager den til at udbrede viden om UNESCO som mere end bare arbejdet med verdensarv. Arrangementets gæster fik et spændende indblik i UNESCO’s arbejde med sikring af rettigheder for kunstnere, journalister og forskere og i UNESCO’s bidrag til at arbejde med lokalt forankret bæredygtig udvikling.
I panelet deltog Elsebeth Gerner Nielsen, formand for Den danske UNESCO-nationalkommission og fhv. kulturminister for Radikale Venstre, Katja Holm, skuespiller og medlem af UNESCO’s nationalkommission, Mads Randbøll Wolff, selvstændig rådgiver og medlem af UNESCO’s nationalkommission og Mogens Blicher Bjerregård, næstformand for Den danske UNESCO nationalkommission.

Elsebeth Gerner Nielsen deltog desuden som debattør ved paneldebatten ”Nordisk kunst og kultur som løftestang for en bæredygtig udvikling”, arrangeret af Fondet for Dansk-Norsk Samarbejde (Skagen Odde Naturcenter) og som debattør ved paneldebatten ”Kan kulturen redde verden?”, arrangeret af Culture Plan Earth, Europæisk Kulturregion, Hansen og Ersbøll Agenda og Midtjysk Kulturakademi.

Kulturmødet Mors er Danmarks samlingssted for samtaler og kunst og kultur. Her samles kunstnere, magthavere, meningsdannere og borgere hvert år i uge 34 for at debattere kultur og sammen blive klogere i fællesskab.

I år bestod programmet af mere end 500+ arrangementer fordelt på mere end 25 scener. Der var stor opbakning, og 32.000 gæster deltog.
Succesen med Kulturmødet Mors gentages til næste år, igen i uge 34, fra d. 22-24 august 2024, og arrangementerne er gratis.