Hop til indhold

Klimaforandringer har stor indflydelse på vores natur og biosfære, der er afhængig af, at vi sikrer en balanceret sameksistens mellem mennesker og natur. I årtier har videnskabsfolk betonet konsekvenserne af klimaforandringer, men den videnskabelige forskning er ofte blevet forsømt. Risikoen for selvcensur, forventninger om bestemte forskningsresultater og chikane af forskere kan have skadelige effekter.

Ved seminaret blev der sat fokus på, at vi for de fremtidige generationers skyld, er nødt til at kræve forskeres ret til at forske frit og til at ytre sig om deres forskning. Beskyttelsen af akademisk frihed og forskeres rettigheder er vigtig, fordi deres kritiske stemmer blandt eksperter er med til at skabe grundlag for, at alle kan være med til at sikre en bæredygtig natur.

Ved seminaret var der samlet en imponerende række af eksperter, der delte deres perspektiver og indsigt i dette kritiske emne. Blandt disse deltog Mogens Blicher Bjerregård, medlem af Den Danske UNESCO-Nationalkommission, Mads Randbøll Wolff, medlem af Den Danske UNESCO Nationalkommission og dansk ekspert ved UNESCO-programmet ”Man and the Biosphere”, Malene Nielsen fra Den Danske UNESCO-Delegation i Paris, samt Julian Lo Curlo, også medlem af Den Danske UNESCO Nationalkommission.

UNESCO er stolte af at kunne bakke op om denne dagsorden, der bidrog til en meningsfuld dialog og som gav mulighed for, at vi sammen udforskede veje mod en mere bærdygtig og oplyst fremtid.

 

 

Foto: Rasmus Biering-Sørensen