Hop til indhold

Billede: Unesco Viborg

TegnHåb er et globalt projekt under UNESCO’s Kreative Byer. I år har nu 6.000 børn fra 45 lande tegnet med siden 2021 under COVID-pandemien. Projektet går på tværs af verden, og der tegnes i blandt andet Colombia, Kina, Georgien, Litauen og Danmark. Tegningerne sendes derefter til Viborg, hvor de samles. Projektet giver en unik mulighed for at få indblik i, hvordan børn opfatter den verden, de lever i og den fremtid, de går imod.

I år var temaet ”Grønne Sammen”, og tegningerne illustrerer særligt børneres tanker om klimaforandringer og naturen, samt det håb og de bekymringer for fremtiden, der er forbundet med at være barn i en tid, hvor klima fylder meget.

Viborgs deltagelse ved UNESCOs generalkonference blev dækket af adskillige danske medier. Blandt andet af DR nyheder og DR lyd, der har lavet spændende indslag om TegnHåb, der kan læses og høres her:

DR nyheder: Børn fra hele verden tegner håb i en tid med krig og klimakatastrofer | Indland | DR

DR lyd: P4 Morgen Midt & Vest | DR LYD (time/min/sek) 26.22 36.08 02.26.21 03.03.37)

Ultra Nyt: 22. NOV 2023 10:00 | Se online her | DRTV

Arrangementet og dækningen af det har dermed været med til at fremhæve betydningen af samarbejde med andre lande, herunder hvordan Viborg og Danmark gennem UNESCO kan være med til at bidrage til vigtige dagsordner på globalt plan.

Viborg er udnævnt til at være Kreativ By inden for medier og kunst for UNESCO. Her bidrager Viborg med at få kreative projekter og initiativer inden for digital og visuel formidling ud i både hele Danmark, men også i verden, hvor UNESCO her er med til at udgøre en platform for internationale samarbejder og vidensdeling med andre medlemslande.

Overordnet er UNESCO’s Kreative Byer et netværk med fokus på syv områder: Håndværk og håndarbejde, mediekunst, film, design, gastronomi, litteratur og musik, hvor formålet er vidensdeling og erfaringsudveksling, der kan fremme kreativitet og kulturindustrier. Foruden Viborg er Kolding også udnævnt som Kreativ By for design.

Den danske UNESCO-nationalkommission er stolte af Viborgs arbejde som Kreativ By samt Viborgs vigtige bidrag med at sætte fokus på børns perspektiv gennem kunst.

 Billede: Unesco Viborg