Hop til indhold

Når FN fejrer sin fødselsdag, kan vi se tilbage på store succeser såsom formuleringen af verdensmålene, mindsket fattigdom og skabelsen af vigtige organer som sundhedsorganisationen WHO og UNESCO, som er FN’s særorganisation for uddannelse, kultur, videnskab og kommunikation.

På trods af vigtige milepæle og store successer slås FN også med både magtkampe, manglende beslutningskraft og ineffektivt. Det er en bundet opgave at løse alle de udfordringer, fordi FN er garant for et regelbaseret internationalt samarbejde, som er helt centralt for at sikre klodens holdbare udvikling. 

Ikke mindst derfor er der behov for at fortælle børn og unge om vigtigheden af FN og for at give dem oplevelsen af, at de kan være med til at præge organisationens udvikling. 

Som elev eller lærer på en af de 62 verdensmålsskoler i Danmark er man ambassadør for fred og positiv, bæredygtig udvikling. 

Verdensmålsskolernes fødselsdagsgave til FN er en kampagne, der udbreder kendskabet til FN, FN’s arbejde og de mange positive ting, FN laver.

26 klasser og valghold på verdensmålsskolerne deltager i en konkurrence om at lave den bedste kampagne for FN. Missionen er udformet som en konkurrence og vinderen kåres den 15. december 2020. 

Som inspiration til skolerne er der udviklet et inspirations- og undervisningsmateriale på mailchi.mp, som alle skoler er velkomne til at benytte. 

Selv om FN er dyb alvor, må det godt være sjovt

Kampagnen har hovedfokus på to af FN’s kerneopgaver - at opretholde international fred og sikkerhed og at levere humanitær hjælp. Eleverne kan vælge et eller flere kreative udtryk for deres kampagne f.eks. et elektronisk postkort der viser FN’s vigtigste aktiviteter på forsiden og en fødselsdagshilsen på bagsiden, en fødselsdagssang til FN med selvskrevet tekst eller film, podcasts og plakater, der viser de dilemmaer og udfordringer, som FN står over for og som også fortæller de gode FN-historier og succeser, der foregår rundt om på kloden.  

Læs mere om netværket for UNESCOS verdensmålsskoler (unesco-asp.dk)

Læs mere om Mission for FN (unesco-asp.dk)

Kontakt

Poul Erik Christoffersen, national koordinator for UNESCO-verdensmålsskoler. Email pec@ungdomsbyen.dk 

            

Undervisning i menneskerettigheder har altid været en vigtig del af UNESCO-skolernes arbejde. Her ses det på en tysk skole.

Undervisning i menneskerettigheder har altid været en vigtig del af UNESCO-skolernes arbejde. Her ses det på en tysk skole. Fotograf ukendt